Dino

Hoe ben ik op het idee voor DINO gekomen?

Ik heb van mijn 23e tot mijn 30e als Logopedist gewerkt. Gevoel voor taal en communicatie heb ik dus altijd al gehad. Daarnaast ben ik altijd erg creatief geweest en hou ik ervan om zelf dingen te maken en uit te werken. Om deze reden heb ik in 2016 een prentenboek over stoppen met duimen uitgebracht (Het dekselse geduim van Demi). Het gevoel van een product in mijn handen hebben, wat ik helemaal zelf had gemaakt, smaakte naar meer.

In 2015 werd Amber geboren en in 2017 kwam Indy. Indy was van jongs af aan al gek op dinosaurussen. Dus ging ik op zoek naar leuke, vrolijke voorleesboekjes over dinosaurussen. Helaas waren die nauwelijks te vinden. De meeste boeken waren al voor veel grotere kinderen bedoeld en daardoor echt niet geschikt voor een kleintje zoals Indy. 

Dus wat doe je dan? Dan maak je er zelf één! Het eindproduct is nu dus te bestellen! Ik heb het boek in rijmvorm geschreven, deels omdat dit prettig voorleest en deels omdat dit heel goed is voor de taalontwikkeling van een kind. Wist je dat rijmen één van de auditieve voorwaarden is die een kind moet beheersen om op latere leeftijd tot lezen en schrijven te komen?

Daarnaast heb ik gekozen voor korte zinnen die uitlokken tot het verder nadenken. Hierdoor kan de voorlezer samen met het kind verder doorpraten over wat er net gelezen is, ook weer heel goed voor de talige ontwikkeling. Bijvoorbeeld de bladzijde waar DINO zijn slaapplek laat zien. Hij geeft aan dat hij op een bed van steen slaapt en dat hij dat niet raar vindt. Je kan dan met het kind makkelijk de dialoog aangaan, waarom hij zelf niet op een stenen bed slaapt. 

Zo is het niet alleen een heel leuk en vrolijk boek, maar ook nog eens een heel leerzaam verhaal! Uiteraard gaat het niet bij dit ene verhaal blijven, DINO gaat nog veel meer avonturen beleven, dus stay tuned!

Barbara Bechtold

Winkelwagen